top of page

Fysiotherapie in Melick

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie richt zich op het onderzoeken en behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, zoals spieren, gewrichten, pezen en botten. Fysiotherapeuten zijn experts op het gebied van het bewegend functioneren van het menselijk lichaam. Zij hebben kennis van anatomie, fysiologie en pathologie en beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Deze kennis en vaardigheden gebruiken we om patiënten te behandelen en te begeleiden bij het herstel van hun klachten.

Waarvoor is fysiotherapie nodig?

Bij Fysio Frencken is er veel kennis en ervaring in het onderzoeken en behandelen van verschillende soorten klachten aan het bewegingsapparaat. Mensen kunnen bij de praktijk terecht met klachten zoals o.a. rugpijn, nek- en hoofdpijn, knieklachten, schouderklachten, kaakklachten en sportblessures. Ook kunnen patiënten begeleid worden bij het herstel na een operatie of bij het verminderen van de gevolgen van een chronische aandoening.

Hoe werkt fysiotherapie?

Bij Fysio Frencken staat de patiënt centraal en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Ik werk altijd op maat en gebruiken verschillende onderzoeks- en behandelmethoden, afhankelijk van de klacht en de behoeften van de patiënt. Er wordt eerst een uitgebreid onderzoek uitgevoerd om een duidelijk beeld te krijgen van de klacht en de oorzaak ervan. Op basis van deze bevindingen stel ik samen met de patiënt een individueel passend behandelplan op, dat kan bestaan uit o.a. oefentherapie, advies, mobilisaties, manipulaties of massage.

Fysiotherapie bij Fysio Frencken in Melick

Fysio Frencken vindt het belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht. Daarom wordt er ook gewerkt aan preventie, bijvoorbeeld door het geven van advies over beweging, houding en ergonomie.

Tijdens de behandeling wordt er continu kritisch meegedacht of het herstel verloopt zoals het verwacht wordt. Indien het herstel vertraagd is of afwijkt, neem ik contact op met de huisarts en specialisten om zo tot een passend behandeltraject te komen. 
 

Leefstijl coaching

Fysiotherapie bij Fysio Frencken gaat net een stapje verder. In 2021 heb ik een opleiding gevolgd tot leefstijl coach, de opgedane kennis en vaardigheden worden toegepast in de behandeling. Ik gebruik deze vaardigheden om patiënten te helpen bij een gewenste gedragsverandering omtrent voeding, slaap, beweging, stress en ontspanning. Door breed te kunnen meekijken met een patiënt kan ik passende adviezen delen die bij de behoefte van de patiënt passen.

bottom of page