top of page

Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie waarbij er handmatige technieken worden gebruikt om het lichaam te mobiliseren en te manipuleren. Het is bedoeld om de bewegingsvrijheid van gewrichten te vergroten, de spierspanning te verminderen en de pijn te verminderen. Manuele therapie kan worden toegepast op verschillende delen van het lichaam, zoals de rug, nek, armen en benen.

Hoe werkt manuele therapie?

Tijdens een sessie manuele therapie zullen eerst de klachten en symptomen onderzocht worden en een diagnose worden gesteld. Vervolgens worden er handmatige technieken gebruikt om de gewrichten en spieren te mobiliseren en manipuleren. Dit kan variëren van zachte bewegingen tot krachtige manipulaties, afhankelijk van de specifieke behoeften. De therapie kan ook gepaard gaan met oefeningen om de mobiliteit te verbeteren, spierkracht te vergroten en pijn te verminderen.

De voordelen van manuele therapie

Manuele therapie kan verschillende voordelen bieden voor mensen met fysieke pijn en beperkingen. Het kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de mobiliteit en functie van gewrichten en spieren. De directe pijnafname die ontstaat na een manipulatie kan ook helpen bij het verbeteren van de houding en het verminderen van spanning en stress in het lichaam. Bovendien kan manuele therapie het herstelproces versnellen en kan manuele therapie in combinatie met de juiste adviezen voorkomen dat klachten terugkeren.

Manuele therapie bij Fysio Frencken

Manuele therapie bij Fysio Frencken is een effectieve en veilige behandeling voor mensen met fysieke pijn en beperkingen. Het is bedoeld om de pijn te verminderen, de mobiliteit te verbeteren, spierspanning te verminderen en bij te dragen aan het herstel van gewrichten en spieren.

 

Klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn:

  • Hoofd- en nekpijn (vaak in combinatie met een stijve bovenrug)

  • Nekpijn (al dan niet uitstralend in de arm)

  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn

  • Heupklachten

  • Lage-rugklachten (ook als ze uitstralen naar het been)

  • Duizeligheid die komt door het bewegen van de nek

  • Schouderklachten (soms in combinatie met nekklachten)

  • Pijn en stijfheid in de schouder (Frozen shoulder)

  • Tenniselleboog

 

bottom of page